dinsdag 28 augustus 2012

De voorbereidingen.. Welke voorbereidingen??!

Eindelijk is het bijna zover... Nou ja, eindelijk en bijna zijn misschien n beetje overdreven... We hebben precies 2 weken geleden besloten dat we aan deze monsterreis zouden beginnen.. Snel nog even wat dingen regelen:) Dat is natuurlijk niks voor mij: ik ben niet de snelste en ik houd niet van haasten (misschien ga ik daarom wel naar Afrika:) Maar ik presteer wel goed onder druk. Zo heb ik gister n tripje gemaakt naar Brussel voor n visum voor Ethiopie! Die is binnen, dus daar kunnen we naartoe.
Voor de mensen die nog niet op de hoogte zijn van onze plannen, maar wel nieuwsgierig... We vertrekken volgende week maandag vanaf Arnhem met de bus naar Wenen. En verder gaat de planning niet! Haha! We weten dat we 17 oktober in Egypte moeten zijn om op BYT (Big Yellow Truck) te stappen voor n georganiseerde overlandreis richting Nairobi, Kenia (http://www.oasisoverland.co.uk/trips/Africa/details/65/Nile-Trans-8-Weeks-Cairo-to-Nairobi-.html). Maar wat we in de tussentijd gaan doen staat nog niet helemaal vast. Vanaf Kenia gaan we ook overland verder reizen, met bussen, treinen, boten, bootjes, brommers, fietsen, ezels (geen paarden voor mij!), taxis, en alles wat daar op lijkt, tot Kaapstad.
Als er daarna nog zin, tijd en geld is en Mayke en ik vinden elkaar nog aardig, stappen we ook nog op t vliegtuig richting India. Volgens de nietbestaande planning komen we rond maart/april 2013 weer naar huis.... Maar dan wel met het vliegtuig:)

Ik ga mijn best doen jullie via deze site n beetje mee te laten leven met onze grote en kleine avonturen. En ik zou het leuk vinden als jullie mij op de hoogte houden van alles wat ik mis in dit kleine, maar o zo fijne, kikkerlandje. Op deze site kan je makkelijk reageren op mijn verhaaltjes door onderaan te klikken op 'geen opmerkingen/1 opmerking' en 'plaats een reactie'. Vervolgens kies je voor naam/URL, vul je je naam in en plaats je je reactie. Hartstikke makkelijk! Haha! Tips en tricks zijn natuurlijk ook altijd welkom! Die heerlijke taveerne op Mykonos waar ze de lekkerste gyros van Griekenland hebben, de mooiste camping van Kroatie, waar je vanaf je tentje de zee in rolt, dat gezellige hotelletje in Istanbul en ga zo maar door...